Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jelentősen növekedett a körzeti megbízottak száma
Pintér Sándor lakások és irodák biztosítását kérte számukra az önkormányzatoktól
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt a körzeti megbízotti irodák száma - erről a belügyminiszter beszélt május 8-án az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Pintér Sándor éves meghallgatásán azt mondta, jelenleg az ország településeinek már csak 7,7 százalékán nincs körzeti megbízott, míg két évvel korábban, amikor a programot elindították ez az arány még 31 százalékos volt.

Pintér Sándor
hozzátette: a még üres helyekre már zajlik a körzeti megbízottak képzése. A belügyminiszter ugyanakkor az önkormányzatok segítségét kérte abban, hogy a körzeti megbízottak a településeken gyökeret tudjanak verni, ehhez szerinte megfelelő lakásokra, és hivatali helyiségekre lenne szükség. Jelezte, több önkormányzat is jelentkezett, hogy nem csak lakást tudna biztosítani, de a körzeti megbízotti irodának a felépítésében és üzembe helyezésében is segítene.

Pintér Sándor arról is beszélt, hogy a rendőri képzés rendszerét teljesen átalakították, így például ma már mindenkinek, aki bekerül a rendőrséghez - tehát azoknak is, akiknek tudományos fokozata van - három hónapos alapképzésen kell részt venniük, mielőtt munkába állnak. A belügyminiszter arról is beszélt, hogy a képzéseknek köszönhetően, és a kormányprogramnak megfelelően sikerült két év alatt teljesen feltölteni a rendőri állományt.

Pintér Sándor a bizottsági ülést követően az MTI-nek elmondta, a kormányváltás idején még 3.300 rendőr hiányzott a testülettől, aminek a jelenlegi létszáma 44 ezer fő. A minisztert több képviselő is azoknak a sajtóhíreknek a valóságtartalmáról kérdezték, amelyek szerint a titkosszolgálatok felügyelete a kormányátalakítás során elkerülne a Belügyminisztériumtól. Pintér Sándor ezeket a felvetésekre azt mondta, tárcája semmilyen tervet nem készített ilyen változásokra.

Mint fogalmazott, "olyan szakmai kérdés sehol, semmilyen szinten nem merült fel, ami ezt a sajtóértesülést alátámasztaná". Pintér Sándor kérdésekre arról is beszélt, hogy a szabálysértési törvény szigorítását továbbra is megfelelőnek tartja. Utalt arra is, hogy nem csak szigorításokat, hanem enyhítéseket is tartalmaznak a módosítások, így például most a rendőrök valamennyi - először elkövetett - szabálysértésnél figyelmeztethetnek, tehát nem kell azonnal büntetniük. A miniszter szerint ugyanakkor a notórius szabálysértőkkel szemben keményebben kell eljárni.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu