Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Célegyenesbe érkezett az új Nemzeti alaptanterv
Hoffmann Rózsa szerint 2013. szeptember elsejével indulhat el teljes valójában az új köznevelési rendszer

A Nemzeti alaptanterv (NAT) a nemzeti köznevelési törvény után a második legfontosabb dokumentum, amely a vállalt határidőn belül készült el - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa május 8-i sajtótájékoztatóján, Budapesten. Mint az oktatási államtitkár elmondta: az elkészült alaptanterv a köznevelési rendszer alapvető átalakítását jelenti.


Ezzel a dokumentummal ugyanis visszatérnek ahhoz a szabályozáshoz, mely korábban az oktatási munka fontos iránymutatója volt, és melyet 2003-ban megszüntetett az akkori kormány. Emellett természetesen - tette hozzá - megőrzik mindazt, ami jó és értékes volt a korábbi alaptantervben. A NAT azokat a közműveltségi követelményeket jeleníti meg, melyeket mindenkinek meg kell tanulnia, hiszen a közös kultúra és a közös nyelv az, mely az összetartozást szimbolizálja - húzta alá az államtitkár.

Hoffmann Rózsa arról is beszélt, hogy a társadalom által megfogalmazott követelményeket is beépítették az alaptantervbe, így jelenik meg például a pénzügyi ismeretek oktatása. Nagy ütemben készül a kerettantervek gyűjteménye is - a dokumentumok szerepét a köznevelési törvény jelöli ki - melyek már óraszámokba lebontva tartalmazzák a konkrét tananyagot.

Az államtitkár beszélt a következő lépésről is, mely a tantervhez illeszkedő új tankönyvek megalkotása lesz. Hozzátette, hogy ezzel együtt 2013. szeptember elsejével indulhat el teljes valójában az új köznevelési rendszer.

Arra is kitért, hogy a NAT megalkotását viták sorozata kísérte, azonban társadalmi és szakmai egyeztetések eredményeként minden vitatott kérdésre sikerült megoldást találni. Ezt fémjelzi a védnöki testület állásfoglalása is - szögezte le.

A sajtótájékoztató végén az államtitkár jelezte, hogy egy ezer fő részvételével elkészített közvélemény-kutatás eredményét pénteken fogják a sajtó rendelkezésére bocsátani, melyből világosan kiderül majd, hogy a NAT társadalmi támogatottsága kiemelkedően nagy.

Forrás: kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu