Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újra megrendezik Virágos Magyarországért versenyt
A fődíj Magyarország képviselete a 2013. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén

A Virágos Magyarországért verseny immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom. Az országos mellett ma már helyi - városi, megyei, régiós - versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. Az idén tizenkilencedik alkalommal induló versenyre június 12-ig lehet jelentkezni.


A megmérettetést tizenkilencedik alkalommal hirdetik meg - tájékoztatott Prutkay János, a Virágos Magyarországért Szervezőbizottságának elnöke. A feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a www.viragosmagyarorszag.hu címen.

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben vannak kiemelt témái. 2012-ben, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét a település főterének rendezettsége, növényekkel való díszítettsége, az épített környezettel való harmóniája kerül a középpontba, de a szervezők mindezt kiegészítették azzal, hogy vizsgálódásukat kiterjesztik a faluközpontokra is. A jövőben továbbá nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni az értékek, az őshonos flóra és fauna megőrzésére, a fenntartható fejlődés szempontjainak érvényesítésére.

A verseny elismerését jelenti, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ebben az évben is két települést, egy várost és egy falut részesít elismerésében. A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2013. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe). A jelentkezési határidő: 2012. június 15.

A verseny szervezéséhez a Magyar Turizmus Zrt. továbbra is biztosítja a működési hátteret. Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója hangsúlyozta, hogy a nemzeti turisztikai marketingszervezet kiemelt projektként kezeli a „Virágos Magyarországért" mozgalmat. A versenyt a turizmus indította útjára, és két évtizede töretlen támogatója. A Magyar Turizmus Zrt. célja az, hogy a jövőben a marketing területén még hatékonyabban segítse a versenyt és regionális marketing igazgatóságai fokozottabb bevonásával konkrét promóciós együttműködést is biztosítson.

A mozgalom fontos összekötő kapocs Európával, mivel a magyar megmérettetés része a 12 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének. Az elmúlt két évtized alatt negyvennégy magyar település vett részt az európai versenyben igen szép eredménnyel: 7 arany-, 17 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve - foglalta össze a nemzetközi szereplést Kunczené Fellegi Katalin, a verseny fővédnöke.  2012-ben Százhalombatta /város kategóriában/ és Lövő /falu kategóriában/ képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben.

Forrás: Turizmus Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu