Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. július 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Tiszta udvar - rendes ház” program indul Gödöllőn
A Pest megyei város akciótervet készített a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken tapasztalt illegális hulladéklerakás felszámolására

Gödöllő önkormányzata elkötelezett a város tisztaságának, gondozottságának és fenntarthatóságának megőrzésében, továbbfejlesztésében, ezért a Föld napja alkalmából intézkedéscsomagot állított össze és tett közzé a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken tapasztalt illegális hulladéklerakás felszámolására, továbbá - több más helyi szervezet és egyesület közreműködésével - elindította a „Tiszta udvar - rendes ház" programot.


Gödöllő területén - a hulladékgazdálkodási társulás számos más településéhez hasonlóan - nagy gondot okoz, hogy a lakók egy része nem rendeltetésszerűen, hanem szabálysértő módon illegális hulladéklerakóként használja a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. E káros jelenség felszámolása érdekében Gödöllő önkormányzata a intézkedéscsomagot jelentett be.

Eszerint az önkormányzat kérésére a közterület-felügyelet mintegy egy hónapja intenzíven figyeli a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket és környéküket, dokumentálja az illegális hulladéklerakás folyamatát, illetve szándékozik tetten érni a szabálysértőket. E tevékenység révén meghatározta azokat a szigeteket, amelyek működése során a legtöbb probléma adódik.

Az illegális hulladéklerakással leginkább érintett szelektív hulladékgyűjtő szigetek egy részét kamerákkal szerelik fel, annak érdekében, hogy a szabálysértő cselekményt szabálysértési eljárás kövesse. Az önkormányzat a hosszú ideje, több hónapja nem rendeltetés szerint használt szelektív hulladékgyűjtő szigetek egy részének ideiglenes megszüntetését kezdeményezi a közszolgáltatónál, a Zöld Híd Régió Kft-nél.

Gödöllő önkormányzata kéri a lakosság támogatását a probléma együttes erővel történő megoldására, ezért az eddiginél is nagyobb gondot fordít a tájékoztatásra, a felvilágosításra és a képzésre. Városi érdek, hogy az illegális hulladéklerakás ne megtűrt tevékenység legyen, hanem olyan jelenség, amely mindenki szemében rosszallást vált ki. Ezért az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy ha bárki illegális hulladéklerakást észlel, az napközben a VÜSZI Kft. Ügyfélszolgálati Irodáján jelezze (28/410-295), az esti órákban pedig a járőrszolgálatot (20/524-0340) hívják.

Az intézkedések megvalósítását májusban kezdi el az önkormányzat.

„Tiszta udvar - rendes ház"

Ugyancsak a Föld napja alkalmából Gödöllő önkormányzata elindítja a „Tiszta udvar - rendes ház" programot a Gödöllői Értékvédő Közhasznú Egyesület, a Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete, a Gödöllői Kertbarát Kör, a Gödöllői Városvédő Egyesület, a Greendependent Fenntartható Megoldások Egyesülete és a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Gödöllői Szervezete közreműködésével.

A program keretében társasházak és kertes (családi) házak részére meghirdetendő pályázat abban kíván segítséget nyújtani, hogy a lakosság a saját környezetét gondozza, szépítse. Az elbírálásnál azonos súllyal esik latba két szempont: a tisztaság - gondozottság és a fenntarthatóság - környezetbarát megoldások alkalmazása. A program célja, hogy Gödöllő egyre szebb és gondozottabb legyen.

Az önkormányzat májusban írja ki a pályázatot és október elején lesz a díjátadó rendezvény. Az értékelési szempontrendszert a pályázatok kiírásakor teszik közzé, a kiemelkedő pályázók díjazásának módját a későbbiekben határozzuk meg, de fontos szerepet kap, hogy a díjazottak az elért magas színvonalat garantálni tudják a jövőben is.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu