Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megalakult a Magyar Gasztro Térkép Klaszter
Egyesülés a hazai élelmiszer termelőinek, gyártóinak és felhasználóinak összefogására

A magyar termékek piaci szerepének erősítése, a honi élelmiszer-kereskedelem élénkítése az elsődleges célja a Magyar Gasztro Térkép Klaszter egyesülésnek, melynek alapító okiratát, a tizenkét alapító cég és szervezet, valamint a két támogató, a VM és a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége (MAGOSZ) képviselői április 16-án, egy sajtótájékoztató keretében írták alá.


„Kiváló ötlet a Magyar Gasztro Térkép Klaszter kezdeményezése, amely biztosítja, hogy az élelmiszerlánc valamennyi szereplője összekapcsolódhat egy rendszerben" - mondta az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. Kardeván Endre a klaszter fontos feladatának nevezte a kiváló minőségű hazai termékek piaci pozícióinak erősítését. Mint mondta, közös érdek, hogy az ország elsősorban hazai alapanyagok felhasználásával képes legyen ellátni a lakosságot biztonságos élelmiszerrel.

A most alakult szakmai összefogás megpróbálja felölelni a Magyarországon működő, az élelmiszer-gazdasághoz kötődő vállalkozásokat, egyéni termelőket. Célja a hazai élelmiszer-kereskedelem élénkítése, a termelők számára biztos piac, a hazai éttermeknek kiváló minőségű hazai alapanyag biztosítása.

A szervezet, amelynek tagja mások mellett a Magyar Gasztro Kontroll Kft., a Magyar Termék Non Profit Kft., a Profi Magyarország Zrt., a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Mirbesz Csoport, valamint a Tesco-Global Áruházak Zrt. is - létrehozott egy e-piacteret, amelynek segítségével könnyebben kapcsolatot teremthet egymással az alapanyag-termelő, a feldolgozó, a kereskedő és a vendéglátó-ipari szakma.

„A Magyarországon megtermelt mezőgazdasági termékek számára a feldolgozás jelenti az elsődleges értékesítési lehetőséget" - fogalmazott az államtitkár. Véleménye szerint az alapanyag termelők és feldolgozók egymásrautaltságának teremthet biztos hátteret, bizalmi kapcsolatrendszert a klaszter. Kardeván Endre üdvözlendő célnak nevezte, hogy a klaszter közvetítő szerepet vállal abban, hogy minél több kiváló hazai élelmiszeripari terméket dolgozzanak fel a vendéglátó-iparban és a közétkeztetésben. „Nem utolsó szempont az sem, hogy ezeknek a termékeknek nem kell sok száz, vagy ezer kilométert utazniuk, amíg eljutnak a fogyasztó asztaláig" - fogalmazott a tárca államtitkára.

A klaszter tagdíja a kisboltok és a termelők számára 6.000, az éttermeknek 12.000, a termelő, illetve gyártó cégeknek 100 ezer forint évente - adja hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Az egyesülés honlapcíme:http://www.gasztrocontroll.hu/.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu